Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 6 apr 2016 / 11:40 uur

Wie wil een aapjesorkest van V&D kopen?

Veel jongeren onder ons zal het weinig zeggen, maar voor veertigplussers is het pure nostalgie: de jukebox met aapjesconcerten. Gooi een muntje in het apparaat en de aapjes beginnen naar hartenlust op hun trommeltjes en tamboerijntjes te rammen. En ze bewegen er ook nog bij. Wat een jolijt!

V&D had dergelijke beroemde kasten in de filialen staan. En laat nou net de inboedel van deze warenhuisketen onder de hamer gaan. Dus de aapjesdoos, officieel Bimbo Box geheten, is te koop.

Heftrucks te koop

Troostwijk veilt tot 15 april de volledige inboedel uit het V&D distributiecentrum in Nieuwegein en de moderne kantoorinventaris uit het V&D servicecentrum in Amsterdam. „Het gaat om 250 kantoorplekken, moderne meubels, innovatieve IT-materialen, hef- en pallettrucks en stellingen. Naast deze items is het ook mogelijk om te bieden op foto’s en kunstwerken die door de jaren heen verzameld zijn door V&D-medewerkers”, zegt Dennis Otten van het online veilinghuis.

Een bijzonder kunstobject is dus de glazen kast met pluchen aapjes. „Een stukje nostalgie dat uiteraard een mooie plek moet krijgen, zegt Otten die tijdens veilingkijkdagen op 13 en 14 april ook oud-medewerkers verwacht. „Ze zijn van harte welkom. Ik kan me voorstellen dat dit bezoek waardevol kan zijn. Het zou toch mooi zijn als zij hiermee nog een aandenken hebben aan hun warenhuis.”

Er is inmiddels al interesse getoond vanuit Nederland en het buitenland, niet alleen door bedrijven, maar ook door veel particuliere liefhebbers van Vroom & Dreesman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wie wil een aapjesorkest van V&D kopen?
Sluiten