Metro
Metro Nieuws 24 apr 2016 / 10:50 uur

Warm onthaal voor Merkel in Turks vluchtelingenkamp

Bondskanselier Angela Merkel bracht zaterdag een bezoek aan vluchtelingenkamp in Zuidoost-Turkije. Onder strenge veiligheidsmaatregelen was ze samen met president Tusk van de Europese Raad en vice-voorzitter Timmermans van de Europese Commissie in Nizip, vlak bij de Syrische grens.

Merkel kon rekenen op een warm onthaal. De Europese Unie heeft Turkije 6 miljard euro toegezegd voor de opvang van vluchtelingen. Met het geld moeten vluchtelingen worden opgeleid om er zo voor te zorgen dat ze niet een uitzichtloze positie terecht komen.

Veilige haven

Na het bezoek gaven de politieke leiders een verklaringen tegenover de pers. Merkel sprak geen lovende woorden over Turkije. Ze zei dat er veilige zones in Syrië moeten komen aan de grens met Turkije, om de vluchtelingen daar een veilige haven te bieden.

Het bezoek van Merkel aan het kamp stond al gepland voordat de Duitse komiek Jan Böhmermann in opspraak raakte vanwege zijn grappen over de Turkse president Erdogan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Warm onthaal voor Merkel in Turks vluchtelingenkamp
Sluiten