Puck Roest
Puck Roest Nieuws 17 apr 2016 / 12:11 uur

Vrouw verloor been bij marathon Boston, rent nu mee

Bij de aanslagen op de marathon in Boston in 2013 verloor Adrianne Haslet-Davis haar linkeronderbeen. Aanstaande maandag loopt ze, als eerste overlevende, diezelfde hardloopwedstrijd.

Haslet-Davis stond drie jaar geleden als toeschouwer aan de kant toen het noodlot toesloeg. De 35-jarige is een van de 17 slachtoffers die ledematen verloren door de twee bommen die vlakbij de finish ontploften.

Vlak achter zich hoorde de Amerikaanse een grote explosie. Later in het ziekenhuis vertelden de artsen haar dat ze verder moest zonder haar onderbeen en voet. Omdat Haslet-Davis voltijd ballroomdanseres is, viel dat nieuws haar zwaar. Maar ze besloot niet op te geven.

View this post on Instagram

I see you, Spring!

A post shared by Adrianne Haslet (@adriannehaslet) on

Zo liep ze een jaar na de aanslag de laatste meters van de wedstrijd samen met haar broers en danste ze vorig jaar over de finish in een prachtige baljurk. Komende maandag gaat ze dus een stapje verder en rent ze de hele marathon.

Geld inzamelen

Na maanden trainen is ze er helemaal klaar voor. „Ik ren voor de mensen die niet meer kunnen lopen en voor hen die op meedogenloze wijze werden aangevallen door die lafaards”, vertelt de dappere Haslet-Davis tegen NewBostonPost. „Ik ben er blij dat ik dit kan doen.”

Samen met haar team #AdriannaStrong haalt ze maandag geld op voor de Limbs for Life Foundation. Deze organisatie geeft mensen zonder ledematen een prothese wanneer ze deze vanwege financiële redenen niet kunnen aanschaffen.

Bij de bomaanslagen in 2013 kwamen drie mensen om het leven en raakten meer dan 260 mensen gewond. Eén van de daders kwam tijdens een klopjacht om het leven. De jongere broer werd vorig jaar veroordeeld tot doodstraf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw verloor been bij marathon Boston, rent nu mee
Sluiten