Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 12 apr 2016 / 20:10 uur

Vrouw rijdt de sloot in door slechte wegbelijning

De zeventigjarige Anneke de Pauw reed maandagavond met haar auto de sloot in vlakbij haar woonplaats, het Gelderse Lent. Op de onverlichte weg valt het echter moeilijk haar fout te noemen, de lijnen van de weg gaan namelijk rechtdoor de sloot in.

„Ik gebruik deze weg best vaak”, vertelt ze aan Omroep Gelderland. „Het was donker en er is geen verlichting. Hoe het kwam weet ik niet meer, maar opeens zat ik naast de weg. Ik wilde wel bijsturen, maar dat ging helemaal niet.”

Geholpen door omstanders

Gelukkig werd De Pauw meteen geholpen door omstanders. „Ik knipperde met de lampen om aandacht te trekken, maar mensen hadden me al gezien. Een paar sprongen in het water en hielpen me uit de auto.”

Inmiddels heeft de gemeente Nijmegen ingegrepen, zodat het ook ’s nachts duidelijk is dat je niet rechtdoor moet. Er ligt nu een bult zand en er staat een reflecterend hek. Een woordvoerder laat weten dat de lijnen binnenkort ook aangepast worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw rijdt de sloot in door slechte wegbelijning
Sluiten