Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 15 apr 2016 / 13:51 uur

Vooroordeel bevestigd: BMW-rijders meeste boetes

Ben jij ervan overtuigd dat automobilisten in een BWM altijd net wat harder en onbeschofter rijden? Dat vooroordeel klopt. Althans, in België. Uit Vlaams onderzoek blijkt namelijk dat BMW-rijders het vaakst een prent krijgen voor te hard rijden.

BMW-bolides zouden volgens het onderzoek maar liefst 11 procent van alle gemaakte snelheidsovertredingen voor hun rekening nemen. Dat komt neer op 108.000 boetes in de eerste helft van 2015. Volkswagen (9,7 procent), Mercedes (8,6 procent) en Audi (8,1 procent) volgen.

Volgens Koen Peeters van het Vlaams departement Mobiliteit en Openbare Werken wordt 30 procent van de dodelijk ongevallen veroorzaakt door te hard rijdende automobilisten. „Als we dit extrapoleren naar de Vlaamse ongevallencijfers, komt dat neer op 117 van de 390 verkeersdoden op de Vlaamse wegen in 2015.”

Naar aanleiding van de cijfers start het departement volgens Het Nieuwsblad een nieuwe campagne voor meer bewustwording onder snelheidsduivels,.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vooroordeel bevestigd: BMW-rijders meeste boetes
Sluiten