Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 12 apr 2016 / 09:35 uur

Vliegtuig keert om voor doodzieke kleinzoon

Een hartverwarmende actie van een piloot maakte het mogelijk dat twee grootouders afscheid konden nemen van hun kleinkind. Het toestel stond al op de startbaan toen het koppel een verontrustend sms’je met slecht nieuws ontvingen. Het toestel keerde om en het stel kon het vliegtuig verlaten.

Het toestel van Etihad Airways vertrok vanaf het vliegveld van Manchester en stond op het punt om op te stijgen, toen de grootouders te horen kregen dat hun kleinzoon was opgenomen op de intensive care.

Omkeren

Het lukte de twee om hun situatie kenbaar te maken aan de crew, die de piloot konden waarschuwen. Deze maakte de rigoreuze beslissing om om te draaien, zo schrijft Manchester Evening News.

Eenmaal aangekomen bij de gate kon het stel het vliegtuig verlaten en hun bagage ophalen. Het meedenkende personeel van Etihad zorgde er zelfs voor dat hun auto klaarstond, zodat ze snel konden vertrekken.

Overlijden

Door het snelle denken van de medewerkers wist het stel op tijd aan te komen bij het ziekenhuis om de laatste uren van hun kleinkind mee te maken, die helaas de volgende dag overleed.

De grootouders waren onderweg naar Australië via Abu Dhabi. Zou het vliegtuig zijn opgestegen, dan was het onmogelijk geweest om nog afscheid te kunnen nemen van het kind.

Social media

Het hartverscheurende verhaal werd op de besloten Facebookpagina Travel Gossip gedeeld door reisagent Becky Stephenson. Op social media wordt het verhaal veel gedeeld en wordt vooral het medeleven van het luchtvaartpersoneel geprezen.

Het is niet bekend waar de kleinzoon aan is overleden. Etihad wilde niet reageren op het incident.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegtuig keert om voor doodzieke kleinzoon
Sluiten