Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 28 apr 2016 / 13:15 uur

Vice deelt schokkende beelden headcam IS-strijder

Vice heeft bizarre beelden naar buiten gebracht, die naar verluidt gemaakt zijn door een headcam van een IS-strijder, die in maart omkwam bij gevechten.

De strijder was deel van een leger van voetsoldaten, dat vijftig kilometer ten noorden van het Irakese Mosul vocht tegen Koerdische peshmergatroepen. Het is niet duidelijk hoe Vice aan de beelden is gekomen, maar wel maakt het magazine bekend dat de betreffende strijder is gestorven tijdens de gevechten.

Paniek en chaos

IS brengt wel vaker beelden van de gewapende strijd naar buiten, maar dan gaat het om gescripte propaganda die weinig laat zien van de echte strijd die er in Irak gaande is. Op de beelden zien we een zelfmoordterrorist vlak voordat hij toeslaat, maar ook de paniek in de ogen van strijders, wanneer een aanval niet volgens plan gaat. De video maakt duidelijk welke chaos en paniek er komt kijken bij de verschrikkelijke oorlog in het land.

ZIe hieronder de beelden. Let op! De beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Beelden uit andere kamp

Ondertussen deelde de Franse zender France24 donderdag beelden vanuit het andere kamp, namelijk de Koerdische peshmerga. In het filmpje, dat een stuk gelikter aandoet dan de rauwe headcambeelden, zien we hoe de soldaten met grof geschut vuren op een zelfmoordvoertuig van IS. De vreugde wanneer deze aanval slaagt is duidelijk groot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vice deelt schokkende beelden headcam IS-strijder
Sluiten