Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 7 apr 2016 / 07:00 uur

Venezolanen extra dagje vrij wegens energietekort

Goed nieuws voor de Venezolanen: de inwoners van het Zuid-Amerikaanse land krijgen de komende twee maanden elke vrijdag vrij, zo heeft de overheid bepaald.

Het land kampt namelijk met een enorm energietekort als gevolg van de droogte in het land. Doordat het niet regent staat het water in de energiecentrales extreem laag: het waterpeil staat nu op 243 meter boven zeeniveau, bij 240 meter moeten de centrales sluiten.

Hotels en winkelcentra

En dus moet er zuinig worden gedaan met de elektriciteit in het land. In de maanden april en mei krijgen de Venezolanen daarom een extra dagje vrij. Ook moeten hotels en winkelcentra negen uur per dag zelf elektriciteit opwekken en worden grote fabrieken geacht een vijfde minder energie te verbruiken.

Extreme situatie

„Deze maatregelen zullen Venezuela door de moeilijkste en meest risicovolle periode loodsen”, lichtte de Venezolaanse president Nicolás Maduro toe op de staatstelevisie. „Ik doe een beroep op families en jeugd om bewust aan dit plan mee te werken in deze extreme situatie.”

Rond Pasen kregen de Venezolanen ook al drie dagen extra vrij, meldt Bloomberg. Het is niet duidelijk of deze maatregelen ook voor de private sector gelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Venezolanen extra dagje vrij wegens energietekort
Sluiten