Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 24 apr 2016 / 18:23 uur

Chihuahua’s aan de lopende band gekidnapt in Italië

Italianen zijn gewaarschuwd om hun chihuahua altijd nauwlettend in de gaten te houden. Voor je het weet, wordt je trouwe viervoeter zomaar meegenomen. In heel Italië worden er namelijk massaal chihuahua’s van straat geroofd.

In 2015 werden er ruim 3500 kleine hondjes gestolen. Daaronder bevonden zich voor de meerderheid chihuahua’s, maar ook andere kleine hondensoorten. In 2014 lag dit aantal nog op 1,400, zo vertelt de Italiaanse associatie voor de verdediging van dieren en milieu (Aidaa) aan The Telegraph.

Losgeld

In veel gevallen wordt er voor de honden losgeld gevraagd. Als het baasje zijn of haar viervoeter nog terug wil zien, moet er een fiks bedrag betaald worden. In sommige gevallen worden de honden verkocht aan fokkers. „Er is op dit moment zeer veel vraag naar dit soort honden. In het verleden waren dat labradors of dalmatiërs, nu zijn kleine honden erg populair”, zo vertelt Lorenzo Croce van de associatie.

Aangifte

Volgens de dierenorganisatie zijn de 3500 gekidnapte honden nog maar het topje van de ijsberg. Veel hondeneigenaren zouden geen aangifte doen van vermissing. Verschillende organisaties raden hondeneigenaren daarom aan om hun huisdier goed in de gaten te houden. Voornamelijk in parkjes waar ze los gelaten worden.

Volgens Aidaa wordt het vermogen in Italië van illegale hondeneigenaren geschat op zo’n 5 miljoen euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Chihuahua’s aan de lopende band gekidnapt in Italië
Sluiten