Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 23 apr 2016 / 15:10 uur

V&D nu echt geschiedenis, laatste filiaal gesloten

„Onwerkelijk”, verzuchtte filiaalmanager Ivo den Besten toen hij zaterdagmiddag de deuren op slot deed van de V&D-vestiging in Hilversum. Het was het laatste filiaal dat gesloten werd. Na bijna 130 jaar kwam daarmee definitief een einde aan het bekende warenhuis V&D.

Den Besten vertelt aan de NOS dat mensen vanochtend stonden te dringen voor de deuren. „Rond half tien renden ze naar binnen. Binnen een uur was bijna alles weg. Alleen een paar kasten en meubels werden pas later verkocht.”

V&D bedankt. Foto: ANP

Klanten reageerden verdrietig en teleurgesteld. Sommigen lieten hun blijk van medeleven achter in de vestiging. Er staan teksten zoals ‘Hoe triest?’ en ‘Dank je wel V&D voor al die jaren. Ik zal je missen’ geschreven op meubels en muren.

Eerste klant

De winkel werd symbolisch gesloten door de 82-jarige Jan van den Berge, die 76 jaar geleden de eerste klant van het filiaal in Hilversum was. Hij werd toen als 6-jarige in het zonnetje gezet als eerste bezoeker. „We hebben een laatste rondje met hem door de winkel gemaakt, een bijzonder moment voor ons allebei", vertelt Den Besten.

Jan van den Berge staat in de vestiging van Vroom en Dreesman (V&D) in Hilversum voordat het concern de deuren voorgoed sluit. Foto: ANP

Maandag en dinsdag wordt het filiaal in Hilversum helemaal leeggehaald. Daarna is het ook voor de filiaalmanager zelf voorbij. Den Besten: „Vanaf vrijdag zit ik in de WW. Als iemand nog een baan heeft?"

Uitverkoop

V&D ging eind vorig jaar failliet. Vorige maand besloten de curatoren het warenhuisconcern nog een tijdje open te doen om de spullen die over waren gebleven te verkopen. Daar kwamen massa’s mensen op af. Daarom sloten verschillende winkels afgelopen weken de deuren al eerder dan gepland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
V&D nu echt geschiedenis, laatste filiaal gesloten
Sluiten