Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 26 apr 2016 / 17:10 uur

Vanaf mei schokkende foto’s op pakje sigaretten

De eerste pakjes sigaretten met onsmakelijke en schokkende plaatjes als gevolg van roken, kunnen vanaf mei al in de Nederlandse schappen liggen. De beelden moeten rokers afschrikken en voorkomen dat jongeren beginnen.

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met de gewijzigde Tabaks- en rookwarenwet met verplichtingen uit de Europese Tabaksproductenlijn. Dit betekent dat nieuwe verpakkingen vanaf mei afschrikwekkende plaatjes moeten hebben. De oude voorraden mogen nog tijdelijk worden verkocht, laat het ministerie van Volksgezondheid weten.

Naast de schokkende plaatjes komt er een tekst op de verpakking die oproept om te stoppen. Deze verwijst naar een website met tips om te stoppen en een gratis telefoonnummer voor hulp.

Staatssecretaris Martin van Rijn heeft hiernaast bedongen dat de leeftijdgrens voor de e-sigaret naar 18 jaar wordt verhoogd. „Voor jongeren kunnen e-sigaretten een opstap zijn naar roken en daarom verbieden we de verkoop onder de 18 jaar.”

Ook komt er een rookverbod op schoolpleinen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vanaf mei schokkende foto’s op pakje sigaretten
Sluiten