Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 7 apr 2016 / 11:19 uur

Uitlevering Abdeslam met een aantal weken uitgesteld

Terreurverdachte Salah Abdeslam blijft voorlopig nog in Brussel vastzitten. De uitlevering aan Frankrijk is met enkele weken uitgesteld, meldt Het Laatste Nieuws na een verklaring van Sven Mary, de advocaat van Abdeslam.

,,Mijn cliënt heeft een brief ontvangen waarin staat dat zijn uitlevering over een paar weken zal plaatsvinden", aldus Mary. Volgens de advocaat moet het Belgische aanhoudingsbevel tegen Abdeslam eerst ingetrokken worden, voordat hij uitgeleverd kan worden. Volgens de advocaat wil Abdeslam nog steeds meewerken met het Franse onderzoek en wordt hij vooralsnog niet officieel verdacht van de aanslagen in Brussel op 22 maart.

Parijs

Abdeslam is een van de hoofdverdachten van de aanslagen in Parijs, in november vorig jaar. Hij werd op 18 maart opgepakt in de Brusselse gemeente Molenbeek. Volgens uitgelekte verhoorverslagen had hij eerder gezegd dat zijn rol bij de aanslagen in Parijs klein was. Hij zou alleen hotels en auto’s hebben geregeld voor de daders. Zijn broer Brahim en Abdelhamid Abaaoud zouden de echte leiders zijn geweest.

Verantwoording

Ook zou Salah hebben gezegd dat hij niets te maken had met de aanslagen in Brussel van 22 maart en dat hij „verantwoording verschuldigd is aan Frankrijk, maar niet aan België”. Volgens Belgische autoriteiten zou hij echter zeker twee van de Brusselse terroristen hebben gekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitlevering Abdeslam met een aantal weken uitgesteld
Sluiten