Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 22 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Tweevoudig moordenaar verhangt zichzelf in cel

De rechtszaak tegen een man die wordt verdacht van poging tot moord op een politieagent, gaat niet door. De verdachte heeft zichzelf namelijk verhangen in zijn cel, zo hebben Oostenrijkse autoriteiten bevestigd volgens The Local.

Liever dood

De advocaat van Amyn Radwan Gindia verklaarde dat de man in 2014 in de cel kwam na een vuurgevecht. Volgens hem was dat vuurgevecht een poging van Gindia tot ‘zelfmoord door neergeschoten te worden door een politie’. Hij opende zelf het vuur en hoopte dat de politie hem vervolgens dood zou schieten.

Gindia werd in maart 1992 al veroordeeld voor een tweevoudige moord op Turkse wapenverkopers in 1987 en een agent in 1989. In november 2014 kwam hij op vrije voeten. Drie maanden later pleegde hij een mislukte overval op een winkelcentrum in Wenen.

Bij het daaropvolgende vuurgevecht zou hij van drie meter een schot hebben gelost op een agent, maar hebben gemist. Bewust, zo beargumenteerde zijn advocaat; hij wilde liever doodgeschoten worden dan dat hij opnieuw achter de tralies zou belanden.

Geen gevaar

Hij liep echter enkel lichte verwondingen op, belandde in cel en was in afwachting van zijn zaak: „Hij kreeg hulp van een psycholoog, er was geen zichtbaar gevaar”, aldus een woordvoerster van de gevangenis waar Gindia zat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tweevoudig moordenaar verhangt zichzelf in cel
Sluiten