Metro
Metro Nieuws 23 apr 2016 / 11:27 uur

Turkije vat zes buitenlandse jihadi’s in de kraag

De Turkse politie heeft zaterdag zes buitenlanders opgepakt die zij verdenkt van het lidmaatschap van Islamitische Staat. De operatie in de regio Konya in het midden van het land was bedoeld om te beletten dat de cel van de extremistische beweging tot daden kwam, liet het provinciebestuur weten.

Turkije houdt IS verantwoordelijk voor enkele bloedige bomaanslagen die Ankara en Istanbul de afgelopen maanden hebben getroffen. Turkije geldt als een belangrijk tussenstation voor jihadgangers op weg naar IS-grondgebied in Syrië.

Merkel

De arrestaties gingen luttele uren vooraf aan het bezoek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en EU-president Donald Tusk aan Turkije. Zij nemen onder meer poolshoogte in Gaziantep, dat grenst aan door IS bezette delen van Syrië.

De nationaliteit van de zes verdachten is niet bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Turkije vat zes buitenlandse jihadi’s in de kraag
Sluiten