Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 16 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Tijger doodt verzorgster in dierentuin VS

Een verzorgster in de dierentuin van Palm Beach in de Amerikaanse staat Florida is vrijdag overleden nadat zij was aangevallen door een tijger. Dat hebben medewerkers van de dierentuin gezegd, meldt de Palm Beach Post op zijn website.

Hulp

Hoofdverzorgster Stacey Konwister maakte de zeldzame Maleise tijger vrijdagmiddag klaar voor de ‘Tiger Talk’-show in het nachtverblijf van de tijgers toen het beest haar aanviel. Haar collega’s konden haar niet direct te hulp schieten, de tijger moest eerst verdoofd worden met een verdovingspijltje. Konwiser was er slecht aan toe en overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Bezoekers van de dierentuin waren geen moment in gevaar, zo meldt CBS12. De dierentuin werd na het incident geëvacueerd en de deuren werden ook gesloten. De komende twee dagen zal het park ook geen bezoekers ontvangen.

De Palm Beach dierentuin heeft vier tijgers. Het is het eerste dodelijke incident in de geschiedenis van de dierentuin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tijger doodt verzorgster in dierentuin VS
Sluiten