Metro
Metro Nieuws 17 apr 2016 / 12:10 uur

Tienduizend soldaten naar rampgebied Ecuador

De regering van Ecuador stuurt 10.000 soldaten en 3500 politieagenten naar het rampgebied in Ecuador. De krachtige aardbeving voor de kust van Ecuador was tot diep in het land voelbaar. Zeker 77 mensen zijn om het leven gekomen en ruim 600 mensen raakten gewond.

De beving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter is de zwaarste sinds 1979. In zes provincies van het land is de noodtoestand uitgeroepen. De beving was zelfs voelbaar in delen van Colombia.

https://www.youtube.com/watch?v=7ob0R7IiWBM

De regering verwacht dat het dodental in de loop van zondag nog verder oploopt. President Rafael Correa is eerder teruggekeerd van een bezoek aan Vaticaanstad. ,,Alles kan herbouwd worden, maar verloren levens komen niet terug. Dat doet het meeste pijn”, aldus Correa vanuit Rome.

https://www.youtube.com/watch?v=H5N5KPAAw_A

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tienduizend soldaten naar rampgebied Ecuador
Sluiten