Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 apr 2016 / 09:11 uur

OM: Terreurverdachten Abrini en Osama K. opgepakt

Terreurverdachte Mohamed Abrini is opgepakt. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie in België vrijdagavond. De man met het vissershoedje liep op 22 maart met een bagagetrolley vol explosieven op het vliegveld van Brussel naast de twee terroristen die zich daar opbliezen. Hij was sindsdien voortvluchtig. Een tweede verdachte, Osama K., werd ook gearresteerd.

De 31-jarige Abrini werd internationaal gezocht wegens mogelijke betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. Hij werd op 11 november, twee dagen voor de aanslagen, gefilmd met Salah Abdeslam, bij een benzinestation langs de snelweg naar Parijs. Abrini zat aan het stuur van een auto die later werd gebruikt bij de aanslagen.

Metrostation

De politie heeft ook een tweede verdachte aangehouden. Het zou gaan om de man die in een metrostation in Brussel kort contact had met de terrorist die zich opblies in metrostation Maalbeek. Het OM bevestigt vrijdagavond dat het gaat om Osama K.

Het duo zou zijn aangehouden in de Brusselse gemeente Anderlecht. Het federaal parket bevestigt dat er vrijdag aanhoudingen zijn verricht in het onderzoek naar de aanslagen in metrostation Maalbeek en op vliegveld Zaventem, maar komt pas later met meer informatie.

Volgens persbureau Reuters laten onderstaande beelden de arrestatie van Abrini zien:

https://www.youtube.com/watch?v=8leApS2lABI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OM: Terreurverdachten Abrini en Osama K. opgepakt
Sluiten