Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 7 apr 2016 / 07:25 uur

Tegenstem Nederland geen invloed op houding Oekraïne

Woensdag ging Nederland naar het stemloket en stemde een meerderheid van 61,1 procent tegen het verdrag. Maar het heeft geen invloed op de houding van Oekraïne, meldt president Porosjenko in een tweet.

Het land zal de samenwerking met de Europese Unie verder uitbreiden. ,,Het referendum in Nederland is slechts adviserend van aard. Strategisch is het geen belemmering voor Oekraïne naar Europa”, schrijft hij. Daarmee bagatelliseerde hij het belang van het referendum. De politici van Oekraïne zijn en blijven van mening dat het associatieverdrag er moet komen.

Nederland heeft woensdag in een referendum ‘nee’ gezegd tegen het associatieverdrag met Oekraïne. De minimale opkomst van 30 procent is volgens de voorlopige uitslag met 32,2 procent gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tegenstem Nederland geen invloed op houding Oekraïne
Sluiten