Metro
Metro Nieuws 28 apr 2016 / 07:45 uur

Talibanstrijder blaast zichzelf en medestrijders op

Een zelfmoordterrorist van de Taliban heeft zichzelf en acht medestrijders gedood toen hij per ongeluk zijn zelfmoordvest af liet gaan. De strijders was bevolen een aanslag te plegen in het Afghaanse Kunduz, maar kwamen om het leven nog voor ze daar arriveerden.

Aanval

Een van de strijders liet zijn explosieven namelijk afgaan kort nadat de strijders het kamp in Dasht-e-Archi hadden verlaten, zo liet het Afghaanse ministerie van binnenlandse zaken weten. De Talibanstrijders zouden onderdeel uitmaken van een groep van commandant Mullah Wali.

De Taliban doet er alles aan om Kunduz weer in handen te krijgen. Dat lukte eerder al na maanden van strijd met overheidsgroepen, maar na veertien dagen was de beweging de stad alweer kwijt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Talibanstrijder blaast zichzelf en medestrijders op
Sluiten