Metro
Metro Nieuws 10 apr 2016 / 20:45 uur

Syriër steekt migrantenopvang in brand

Een asielzoeker uit Syrië heeft bekend dat hij brand heeft gesticht in een vluchtelingenopvang in het Duitse Bingen. Justitie in Mainz (Rijnland-Palts) maakte dat zondag bekend. Omdat het pand ook was beklad met hakenkruizen werd aanvankelijk gedacht aan een daad van rechtsextremisten.

De brand woedde donderdag in de woning. Vier bewoners en twee brandweerlieden raakten gewond. Het leek duidelijk uit welke hoek de daders kwamen maar zondag bleek dat anders.

Ontevreden

De 26-jarige Syriër verklaarde ontevreden te zijn over de kleine ruimte die hij had in de opvang en over het gebrek aan toekomstperspectieven. De politie was de man op het spoor gekomen na aanwijzingen van andere bewoners, aldus Duitse media. Hij is vastgezet.

In de plaats Winsen (Nedersaksen) ontstond zondag brand in een voormalige turnhal die voor opvang van vluchtelingen werd benut. Ook hier zou een bewoner verantwoordelijk zijn voor de brand. De politie arresteerde een 17-jarige asielzoeker. De 25 jongeren die er woonden bleven ongedeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Syriër steekt migrantenopvang in brand
Sluiten