Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 7 apr 2016 / 11:05 uur

Student spot moslim-extremisten, wordt vermoord

In Bangladesh is woensdag een rechtenstudent vermoord, nadat hij op Facebook kritische en spottende commentaren had geschreven over moslim-extremisten. De politie heeft bevestigd dat het om een doelgerichte moord gaat, al is er nog geen organisatie die deze geclaimd heeft.

Corpschef Syed Nurul doet tegen the Daily Mail een boekje open over de gruwelijke wijze waarop de vier moordenaars te werk zijn gegaan. ,,Ze hebben op zijn hoofd ingehakt met een machete. Terwijl hij viel is hij nog van dichtbij geschoten in de borst. Hij was direct dood.”

De belagers zouden tijdens hun aanval meermaals ‘Allahu Akbar’ hebben geroepen. De gruwelijke moord vond plaats nabij de Dhaka’s Jagannath University, waar het slachtoffer studeerde.

De meest barbaarse uitvinding ooit

Nazimuddin Samad, zoals het slachtoffer heet, noemde op Facebook het moslim-extremisme de meest barbaarse uitvinding ooit. Nadat een vooraanstaande moslim onlangs werd opgepakt vanwege het verkrachten van een jongen, schreef hij dat dit de eerste stap was naar de pure islam.

De actiegroep PEN America, die strijd voor de vrijheid van meningsuiting, houdt de regering van Bangladesh deels verantwoordelijk voor de moord. ,,Ze falen wederom om de mensen die risicovol durven denken in bescherming te nemen. Het heeft een land vol angst als gevolg, waarin niemand nog vrijuit durft te denken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Student spot moslim-extremisten, wordt vermoord
Sluiten