Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 20 apr 2016 / 07:45 uur

Stalen deur valt op vrouw (96) in verpleeghuis

Een bewoonster van een verpleeghuis in Haaksbergen is ernstig gewond geraakt tijdens bouwwerkzaamheden. De dementerende vrouw kwam terecht onder een stalen brandwerende deur en is er zo slecht aan toe dat ze naar verwachting niet lang meer in leven zal zijn, zo schrijft Tubantia. De 96-jarige vrouw is overgebracht naar een hospice.

Morfine

In verpleeghuis Het Wiedenbroek waren de werklui niet aanwezig op het moment van het ongeluk; de vrouw werd gevonden door het verplegend personeel. De deur was uit de sponning gehaald en op een andere plek neergezet, maar hoe hij bovenop de bejaarde vrouw heeft kunnen vallen, is nog onduidelijk.

Het slachtoffer liep onder meer een gebroken heup, maar ook een schedelbasisfractuur op. Opereren is gezien haar hoge leeftijd geen optie meer; de pijn wordt zoveel mogelijk onderdrukt met morfine.

Afwachten

De familie heeft zorginstelling Livio, waar Het Wiedenbroek onder valt, aansprakelijk gesteld voor het ontstane leed. Een woordvoerder van de instelling bevestigt het ongeval, maar wil er verder niets over loslaten. „We doen nader onderzoek hoe dit kon gebeuren”, zegt Jeff van den Biggelaar. „Veel is onduidelijk, maar we betreuren dit zeer. Onze zorg gaat nu uit naar onze cliënt en haar familie. Uit respect voor hen willen we daarom nu liever geen verdere toelichting geven. Bovendien willen we eerst de uitkomsten van het onderzoek afwachten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stalen deur valt op vrouw (96) in verpleeghuis
Sluiten