Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 4 apr 2016 / 16:45 uur

Seksduur varieert van 33 seconden tot 44 minuten

Een vluggertje op de keukentafel of een lange stomende stoeipartij tussen de lakens. De tijd die je voor seks neemt, varieert nogal eens. Het kan binnen 33 seconden gebeurd zijn, maar in sommige gevallen ben je maar liefst 44 minuten bezig.

Dat is althans het resultaat uit het onderzoek van Brendan Zietsch, psycholoog aan de universiteit van Queensland. Het gaat hierbij dan om de tijd van de daadwerkelijke penetratie tot het orgasme van de man, het voorspel en naspel wordt niet meegerekend. Gemiddeld duurt het bedrijven van de liefde vijf minuten en 24 seconden.

Stopwatch

Aan het onderzoek deden liefst vijfhonderd koppels mee, zo schrijft the Daily Mail. Alle koppels hanteerden hierbij zelf de stopwatch. Het grote verschil tussen het uithoudingsvermogen van de verschillende mannen valt hierbij enorm op. Opvallend was dat het wel of niet gebruiken van een condoom weinig invloed bleek te hebben op de duur.

Op basis van afkomst valt er wel onderscheid te maken. De Turken scoren vergeleken met koppels uit onder meer het gemiddeld scorende Nederland een stuk lager, namelijk zo’n drie minuten en 42 seconden.

De meest opvallende bevinding echter is misschien wel de leeftijd. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bleken de koppels die ouder zijn minder lang seks te hebben. Dit terwijl een oudere man vaak gezien wordt als iemand met zelfbeheersing, waardoor hij het langer vol kan houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Seksduur varieert van 33 seconden tot 44 minuten
Sluiten