Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 1 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Scholieren krijgen te weinig frisse lucht’

Honderden scholen hebben tonnen betaald voor hightech-ventilatiesystemen die niet werken. Scholieren zitten vaak in een bedompt lokaal, schrijft het AD. Het ontbreekt scholen meestal aan kennis over het gebruik en beheer van de systemen.

Filters en batterijen worden niet op tijd vervangen en storingen niet opgemerkt of opgelost. Of de ventilatie maakt te veel herrie, waardoor leraren het systeem uitzetten of de ramen openen. Daardoor zijn oude scholen vaak nog frisser dan de moderne gebouwen.

„Scholen kunnen er niet goed mee uit de voeten”, stelt Marco van Zandwijk van het landelijk kenniscentrum Ruimte-OK. Onlangs nog bleek een ventilatiesysteem op een locatie van stichting De Haagse Scholen helemaal niet te werken. Al wekenlang niet. Niemand die het doorhad. „De leraren zeiden wel dat ze het benauwd vonden”, aldus Dieuwerke Spaans, projectleider nieuwbouw en renovatie van de schoolgebouwen. Het rode storingsknopje werd niet opgemerkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Scholieren krijgen te weinig frisse lucht’
Sluiten