Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 15 apr 2016 / 10:10 uur

Schippers: Meer ambulances moeten op tijd komen

In veel regio’s wordt de norm dat zeker 95 procent van de ambulances binnen een kwartier ter plekke moet zijn, niet gehaald. Een groot probleem, vindt minister Edith Schippers. Ze roept zorgverzekeraars op om er iets aan te doen.

Als het aan Schippers ligt, verandert de situatie zo snel mogelijk. Er moet wat veranderen in regio’s waar de norm niet gehaald wordt. Het verlagen van de norm kan natuurlijk ook, maar daar voelt de minister niets voor. „Als we er niet aan voldoen, proberen we de prestaties te verhogen.”

Eerder deze week zei de Nederlandse Zorgautoriteit dat zorgverzekeraars hun bijdrage moeten leveren aan de oplossing van het probleem dat ambulances te vaak niet op tijd komen. Volgens de waakhond hebben verzekeraars namelijk een zorgplicht voor hun verzekerden. „Het is in ieder geval heel duidelijk waar nu de verantwoordelijkheden liggen. Wie er dus ook wat aan kan doen”, aldus Schippers over de verantwoordelijkheid van zorgverzekeraars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schippers: Meer ambulances moeten op tijd komen
Sluiten