Paul Buckley
Paul Buckley Nieuws 8 apr 2016 / 08:28 uur

Rijke kids op Instagram verlinken fortuin ouders

Rijke kinderen doen niets liever dan op Instagram aan de hele wereld laten zien hoe rijk ze wel niet zijn. Met de hashtags #richkidsofinstagram en #rkoi kun je precies volgen waar ze nu mee bezig zijn. Maar jij bent niet de enige: belastingdiensten maken ook steeds vaker gebruik van instagram om de superrijken in de gaten te houden. Dat meldt the Guardian.

Blut voor belastingdienst

Veel rijke mensen houden namelijk hun precieze bezit liever geheim voor de fiscus. Zo hoeven ze minder belasting af te dragen. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze geen geld hebben, en ook geen dure dingen die schuldeisers in beslag zouden kunnen nemen.

https://www.instagram.com/p/BD66zWos8-y/

Hun kids gebruiken de sociale media om hun identiteit te vormen: ze willen graag bekend staan als mensen met veel geld, en laten zien dat het geld ze geen donder kan schelen. Hun foto’s bevatten vaak een geotag, of zijn herkenbaar. Zo weet de belastingdienst waar ze moet zoeken naar geregistreerde wagens, gebouwen of andere dure objecten.

"Alleen een jacht"

Een vader had bij zijn faillissement bijvoorbeeld aangegeven geen waardevolle objecten te bezitten. Vervolgens stonden zijn kinderen feestend op een jacht in de bahama’s. Een fraudeur die had gezegd dat hij blut was, stond met zijn zoon voor een privéjet op de foto.

Zo hadden schuldeisers toch wel genoeg reden om nog eens goed na te gaan hoe de vork precies in de steel zat.

Reageer op artikel:
Rijke kids op Instagram verlinken fortuin ouders
Sluiten