Remco Visser
Remco Visser Nieuws 11 apr 2016 / 14:20 uur

Record-python sterft na vondst

Slecht nieuws voor slangenliefhebbers. De recordpython die vorige week in Maleisië werd gevonden, heeft de ontdekking niet overleefd. Dat meldt BBC News.

De bouwlui vonden de reusachtige wurgslang afgelopen donderdag bij constructiewerkzaamheden in Paya Terubong, een van de districten op het Maleisische eiland. Het beest was acht meter lang en weegt ongeveer 250 kilogram. Het vergde een groep van zo’n vijftien arbeiders een half uur om hem onder controle te krijgen.

Het ging om een zwanger netpythonvrouwtje, aldus experts. De slang legde op zondag haar eieren en blies vervolgens haar laatste adem uit.

Wereldrecord

Of het reptiel nu nog aanspraak kan maken op de recordtitel, is nog de vraag. Op dit moment staat een exemplaar, Medusa gedoopt, van 7,67 meter en 158,8 kilo in de recordboeken. Ook dit was een python met een netvormige tekening, in 2011 aangetroffen in de buurt van Kansas City in de Amerikaanse staat Missouri.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Record-python sterft na vondst
Sluiten