Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 2 apr 2016

Protest en aanhoudingen bij campagnebezoek Wilders

Bij een campagnebezoek van Geert Wilders aan Dordrecht zijn zaterdagmiddag twee personen opgepakt. Zij zijn naar het bureau meegenomen omdat ze politieagenten bleven beledigen. Het was een hectisch bezoek, waarbij de protestgroep Laat Ze Niet Lopen demonstreerde tegen facisme.

De politie heeft ook drie mensen bekeurd omdat zij spandoeken ophingen waar dat niet mocht. Dat meldt NU.nl. De drie wilden een spandoek tegen Wilders ophangen boven de Drechtstedentunnel. De politie slingerde de demonstranten op de bon omdat het doek een gevaar voor de verkeersveiligheid zou kunnen vormen.

Spandoek op de Grote Kerk

Wilders was in Dordrecht om campagne te voeren voor het referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Hij deelde folders uit en ging op de foto met omstanders.

Volgens RTV Rijnmond waren er maximaal tien demonstranten in de stad aanwezig. Desondanks wist de groep flink wat aandacht te trekken: de demonstranten hadden op meerdere plekken in de stad spandoeken opgehangen met het hoofd van Wilders met daardoorheen een rood kruis.

Er hing onder meer een anti-Wilders spandoek op de Grote Kerk. Het bestuur van de kerk stelt geen weet te hebben gehad van de actie, en heeft het spandoek weggehaald.

Sticker en spandoek actie tegen de komst van Geert Wilders‘Geen plek voor haat, angstzaaierij en uitsluiting in…

Gepostet von Laat ze niet lopen am Samstag, 2. April 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Protest en aanhoudingen bij campagnebezoek Wilders
Sluiten