Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 10 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Positief: er komen steeds meer tijgers

Het aantal tijgers dat in het wild leeft, is de afgelopen zes jaar met ongeveer een vijfde gegroeid. Er leven momenteel ongeveer 3890 van deze grote katten in de wereld. Dat hebben het Wereldnatuurfonds en het Global Tiger Forum zondag bekendgemaakt.

Conferentie

De twee instanties organiseren een bijeenkomst over deze grote roofkatten die dinsdag in de Indiase plaats New Delhi begint. De eerste keer dat er een speciale tijgerconferentie werd gehouden was in 2010. Destijds werd als doel gesteld dat er in 2022 ongeveer 6400 tijgers in het wild moeten rondlopen.

Het merendeel van de geregistreerde groei vond plaats in India, waar de tijgerpopulatie met vijfhonderd dieren toenam. Ook in Nepal werden veel meer tijgers geteld dan zes jaar geleden. Dat tellen blijkt in de praktijk een lastig karwei. Het Wereldnatuurfonds ontwikkelde daarvoor een speciale methode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Positief: er komen steeds meer tijgers
Sluiten