Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 16 apr 2016 / 20:57 uur

Politie steelt ‘gestolen fietsen’ terug

De politie heeft negen fietsen van het Valuascollege in Venlo meegenomen omdat die zouden zijn gestolen. De fietsen werden vorige week meegenomen zonder dat de leerlingen van wie de fietsen zijn, daarvan op de hoogte waren. Toen zij uit school kwamen, waren hun fietsen plotseling verdwenen.

De politie heeft zaterdag op Facebook toegelicht waarom de fietsen zijn weggehaald: ,,omdat hierbij sterke aanwijzingen waren dat deze van diefstal afkomstig waren of zelfs als gestolen gesignaleerd staan", aldus de politie.

Niet in de koude kleren

De ouders van de kinderen waren echter not amused dat de fietsen zonder aankondiging werden weggehaald. ,,Geloof mij, dat gaat een eerste klasser niet in de koude kleren zitten", aldus een van de ouders op Facebook. ,,Ik vind deze actie best ok, maar moet dit op deze manier?"

De moeder stelt dat de fiets bovendien was gekocht bij een handel waar fietsen worden verkocht die door de politie zijn weggehaald. ,,Deze fietsen horen door de politie uit de gestolen fietsen lijst te worden gehaald. Heel vervelend foutje." Ook andere ouders stellen dat ze de fiets in een normale winkel hebben gekocht.

Verdachte van heling

De politie stelt op Facebook: ,,Als de politie een fiets aantreft waarbij wij het sterke vermoeden hebben dat deze van diefstal afkomstig is, kunnen wij deze natuurlijk niet gewoon laten staan. We gaan dan tot inbeslagname over. (…) Als u niet kunt aantonen dat u de fiets op een juiste manier heeft gekocht of verkregen zal er verder onderzoek plaats gaan vinden naar de herkomst van de fiets en kunt u zelfs als verdachte worden aangemerkt voor heli

Aanvulling op ons bericht over de actie op het Valuas College. In de media is er wat commotie ontstaan over onze…

Gepostet von Politie Venlo-Beesel am Freitag, 15. April 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie steelt ‘gestolen fietsen’ terug
Sluiten