Metro
Metro Nieuws 11 apr 2016 / 18:33 uur

Politie neemt 89 puppy’s in beslag bij grote actie

Bij doorzoekingen op meerdere adressen in Noord-Brabant zijn in totaal liefst 89 puppy’s in beslag genomen. Dat gebeurde tijdens een gezamenlijke actie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Belastingdienst, de Landelijke Inspectie Dierenbescherming en de politie, in het kader van twee strafrechtelijke onderzoeken naar mogelijke illegale handel in honden.

De pups waren volgens de NVWA niet of niet juist gevaccineerd. Ook zijn de administratie, wapens, illegale diergeneesmiddelen en een grote som contant geld in beslag genomen. Niemand is aangehouden.

Tot de grootschalige onderzoeken werd besloten na meerdere meldingen over de verkoop van zieke pups en mogelijke illegale handelingen met jonge honden. Daarbij ging het onder meer om het niet juist identificeren en registreren en het invoeren zonder gezondheidscertificaat. De onderzoeken waren gericht op twee afzonderlijke hondenhandelaren, op vijf verschillende adressen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie neemt 89 puppy’s in beslag bij grote actie
Sluiten