Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Nieuws 3 apr 2016 / 20:05 uur

‘Papaklas’ bereidt mannen voor op vaderschap

Is jouw vriendin of vrouw in verwachting en heb je geen idee wat je te wachten staat? Het schijnt een algemeen bekend probleem te zijn, vandaar dat er in Amsterdam vanaf nu een papaklas te bezoeken is. Dit meldt het AD op hun website.

De papaklas is opgezet door Sander de Heer en Floris Regouin, die vinden dat toekomstige papa’s vaak niet goed voorbereid zijn op de bevalling en het vaderschap. Vanuit een studio in Amsterdam geven de twee mannen daarom een papaklas: les over het vaderschap aan toekomstige papa’s.

Tijdens de lessen leren de cursisten onder andere hoe ze paniek moeten voorkomen en hoe ze een ongelukkig of zelfs overbodig gevoel kunnen ontwijken. De heren leren van alles over babyspulletjes en kraambenodigdheden, maar doen dit natuurlijk wel onder het genot van een lekker biertje en een hand borrelnootjes. Vrouwen zijn strikt verboden bij de cursus.

‘Het gaat niet vanzelf’

,,Vader worden is mooi, maar heftig,” zegt De Heer tegen het AD. Regouin: ,,Vaak denken mannen: het gaat vanzelf. Ze hebben het er niet over met vrienden, het is niet stoer om in de kroeg over luiers of commodes te praten. En dan staan mannen tijdens de bevalling dus langs de zijlijn. Terwijl ze veel meer kunnen. Het gaat alleen niet helemaal vanzelf."

De papaklas wordt vanaf nu minimaal één keer per maand gegeven, mits er genoeg animo is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
‘Papaklas’ bereidt mannen voor op vaderschap
Sluiten