Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 21 apr 2016 / 14:36 uur

Ophef om advertentie die Armeense genocide ontkent

Op social media is woedend gereageerd op een paginagrote advertentie van de gevestigde zakenkrant Wall Street Journal, waarin de Armeense genocide wordt ontkend.

In eerste instantie lijkt er niet zoveel mis met de advertentie, waarop in chocoladeletters ‘Waarheid = Vrede’ staat geschreven. Toch vallen mensen vooral om te link die op de pagina staat, van de website FactCheck Armenia die vol staat met argumenten tegen de genocide.

Pro-Turkse groep

De advertentie is niet van de krant zelf, maar aangekocht door een pro-Turkse groepering die de discussie over de Armeense genocide de kop in wil drukken. Toch zijn veel mensen woedend dat de krant de provocerende advertentie toe heeft gelaten.

De Wall Street Journal is zich van geen kwaad bewust en heeft via een persbericht gereageerd. "Wij accepteren een wijd spectrum aan advertenties, inclusief reclame die provocerende standpunten bevatten. De standpunten komen de adverteerder toe, niet deze krant."

Volkerenmoord

Volgens Armeniërs heeft de voorloper van het moderne Turkije, het Ottomaanse Rijk, tussen 1915 en 1917 in een georganiseerde campagne zeker 1,5 miljoen Armeniërs vermoord. Er was volgens hen overduidelijk sprake van volkerenmoord. Turkije spreekt dat met kracht tegen. Ankara zegt dat er een burgeroorlog woedde waarbij 300.000 Armeniërs en minstens net zoveel Turken de dood vonden.

https://twitter.com/kimoco/status/722810261552300035

Reageer op artikel:
Ophef om advertentie die Armeense genocide ontkent
Sluiten