Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 16 apr 2016 / 16:45 uur

Oostenrijk sluit Brennerpas, migranten via ruiterpad

Oostenrijk gaat de grens strenge grenscontroles inzetten op de grens met Italië. Voornamelijk de Brennerpas, de belangrijkste weg tussen de twee landen, wordt goed gecontroleerd. Migranten nemen daarom smalle ruiterpaden door de Alpen om zo ongezien de grens te passeren.

Auto’s staan klaar

Volgens The Daily Mail betalen de migranten 200 euro om met een mensensmokkelaar de tocht te maken. Dat gebeurt midden in de nacht zodat de kans om gesnapt te worden het kleinste is. Groepen van ongeveer vijftig personen proberen dan via de moeilijk begaanbare paden toch in Oostenrijk te komen.

De tocht duurt ongeveer drie kwartier. De migranten staan dan in het plaatsje Gries, waar auto’s klaar staan om de migranten verder te vervoeren naar voornamelijk Duitsland.

6.000 migranten in een week

De route via Italië is door de deal tussen Turkije en de EU aantrekkelijker geworden. De afgelopen maanden is een flinke stijging te zien in het aantal migranten dat de oversteek van Noord-Afrika naar Italië maakt. Afgelopen week kwamen in vier dagen kwamen zeker 6.000 migranten in Italië aan, meldde AFP vrijdag. Ter vergelijking: in dezelfde tijd kwamen nog geen 200 migranten aan in Griekenland.

Oostenrijk vreest dat veel van die migranten naar Noord-Europa willen reizen, via Oostenrijk. Daarom wordt de grens strenger bewaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oostenrijk sluit Brennerpas, migranten via ruiterpad
Sluiten