Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 15 apr 2016 / 18:43 uur

Ook Hans Teeuwen zet Erdogan voor schut

Hans Teeuwen lijkt het totaal niet eens met het nieuws dat de Duitse komiek Jan Böhmermann vervolgd kan worden voor het satirische gedicht over de Turkse president Erdogan. En dat laat de Nederlandse cabaretier op geheel eigen wijze weten aan RTL Nieuws. Böhmermann droeg de tekst voor in zijn televisieprogramma.

Teeuwen gaf vrijdag een interview aan RTL Nieuws, waarbij hem gevraagd werd wat hij van de mogelijke vervolging van Böhmermann vindt. Teeuwen lijkt het nieuws in ieder geval niet bedreigend te vinden. Hij beantwoordt de vraag met een eigen stuk satire, waarin hij onder andere verklaart ,,Nog een pijpbeurt van Erdogan tegoed te hebben.”

Statement

Tussen de grappen door maakt Teeuwen een duidelijk statement richting Erdogan. ,,Ik vind dat iedereen op een normale manier zijn werk moet doen. Een satiricus maakt satire, een jongenshoertje bevredigt mannen en een politicus probeert het land te besturen en als dat door elkaar heen gaat lopen dan krijgen we een kliederboel”, dus cabaretier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook Hans Teeuwen zet Erdogan voor schut
Sluiten