Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 25 apr 2016 / 14:41 uur

Olifantenstropers doden rangers in natuurpark

Olifantenstropers hebben in het Garambapark in Congo drie rangers doodgeschoten. Twee anderen werden ook geraakt, maar zijn buiten levensgevaar.

Enkele soldaten van het Amerikaanse leger, dat in de buurt gestationeerd is, spoedden zich naar het park om de gewonden te helpen. Een van de gewonde mensen is de Zweedse manager van het natuurreservaat in Congo. De andere rangers zijn door de soldaten in veiligheid gebracht, zo schrijft Reuters.

Incidenten

Het Garambapark staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. In het park doen zich regelmatig incidenten voor met stropers, die jagen op de olifanten in het park. „Rangers wagen hun leven iedere dag weer om de olifanten te beschermen”, zo zegt Peter Fearnhead, voorzitter van African Parks, dat het park beheert.

30.000 olifanten

In 2015 kwamen er in totaal drie soldaten en vijf rangers om het leven door stropers in het Garambapark. In het natuurreservaat wordt er veel op olifanten gejaagd voor hun ivoor, dat wordt versmolten en verhandeld. Zo’n 30.000 olifanten worden hiervoor jaarlijks om het leven gebracht.

Reageer op artikel:
Olifantenstropers doden rangers in natuurpark
Sluiten