Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 25 apr 2016 / 10:45 uur

Olifant die toeristen draagt sterft aan hartaanval

In Cambodja is een onderzoek gestart naar de dood van een vrouwelijke olifant. Het arme dier stortte in en stierf aan een hartaanval toen ze toeristen van en naar een oude Cambodjaanse tempel bracht.

Olifant Sambo had twee toeristen op haar rug toen ze instortte en stierf in de buurt van de tempel Angkor Wat. Het arme dier was al veertig minuten aan het ploeteren, terwijl de temperatuur rond de 40 graden lag. Een dierenarts concludeerde dat ze was gestorven aan een hartaanval ,,door de hoge temperaturen, hitte-uitputting en gebrek aan wind”.

Onderzoek

Dierenliefhebbers eisen nu een onderzoek waarom de olifant, tussen de 40 en 45 jaar oud, door moest gaan met het vervoeren van toeristen terwijl de temperaturen zo hoog waren en het windstil was. Sambo werkte sinds 2001 voor het bedrijf Angkor Elephant Company.

Manager Oan Kiri stelt dat het bedrijf „zeer bedroefd is om haar verlies”. Na de dood van Sambo is een petitie gestart waarin wordt gepleit voor het beëindigen van de olifantenritjes naar de beroemde tempels. De petitie is op het moment van schrijven al ruim 13.000 keer getekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Olifant die toeristen draagt sterft aan hartaanval
Sluiten