Puck Roest
Puck Roest Nieuws 19 apr 2016 / 16:35 uur

Niet standaard in gemeenschap van goederen trouwen

CD van jou, CD van mij, zongen Acda en de Munnik ooit. Dat zal straks ook vaker te horen zijn wanneer een Nederlands stel scheidt. Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt namelijk dat trouwen in ‘beperkte’ gemeenschap van goederen de nieuwe standaard moet worden. Een grote meerderheid van de Kamer stemde dinsdag in met een plan daarvoor van VVD, PvdA en D66 .

Dat betekent dat vermogen en schulden die voor het huwelijk zijn opgebouwd na scheiding automatisch bij de oorspronkelijke eigenaar. De huwelijkspartner zal in de toekomst ook niet meer zomaar kunnen meeprofiteren van erfenissen en giften.

Keuze

Nederland is een van de weinige landen waar nog in algehele gemeenschap van goederen wordt getrouwd als het bruidspaar het niet op een andere manier regelt. Het CDA en de kleine christelijke partijen zien de opzet niet echt zitten. Zij vinden dat stellen twee gelijkwaardige mogelijkheden moeten krijgen om uit te kiezen: algehele gemeenschap van goederen of de beperktere waar de Kamermeerderheid nu voor kiest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Niet standaard in gemeenschap van goederen trouwen
Sluiten