Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Nieuws 15 apr 2016 / 18:31 uur

Museumweek van start! ‘Dit is ons echte goud’

Wist je dat alle Nederlandse musea samen 65 miljoen schatten bewaren? Vijf ervan staan er komende week uitvergroot en verguld te pronken op verschillende pleinen in het land. Metro spreekt juffen, meesters, leerlingen en bekende Nederlanders komende week over hun leukste museumbelevenis.

Aftrap

Het regent, maar dat deert de vijftig leerlingen van basisschool De Odyssee in Utrecht niet. Ademloos zitten ze vrijdagochtend onder de Dom te luisteren naar presentator Klaas van Kruistum, die de aftrap van de museumweek 2016 verzorgt. Met hem is ook burgervader Jan van Zanen en 538-dj Jeroen Nieuwenhuize aanwezig. „Kijk naar de beelden. Kijk naar de kinderen. Iedereen is enthousiast en dat is heel goed”, spreekt Van Zanen. „Negen musea in Utrecht doen mee aan de museumweek en dat zijn er 400 in het hele land. Dit is goede promotie voor ‘het museum’ in Nederland. Dit is ons echte goud.”

Museumkaart

Zelf gaat hij graag naar het museum. Iets wat ook geldt voor Klaas van Kruistum. „Ik heb een museumkaart en wij gaan met de familie regelmatig naar het museum. Ook om af en toe even stilgezet te worden.” Dj Jeroen Nieuwenhuize gaat ‘niet zo heel vaak’ naar het museum. „Maar als ik in het buitenland ben, dan zoek ik wel de plekken op waar cultuur opgeslagen ligt. Dat kan echt van alles zijn.” De 9-jarige Joost Brink en de 10-jarige Charlot van den Heuvel uit groep zeven kijken hun ogen uit. „We hebben vragen kunnen stellen aan Klaas, aan dj Jeroen en aan de burgemeester. Heel leuk!”, vertelt Joost. Ook Charlot vindt het prachtig. „Ik vind de gouden trein leuk, maar ken niet alle treinen uit mijn hoofd.”

Filmpje

De aftrap vond vrijdag plaats in Utrecht! Check hier het filmpje met Klaas van Kruistum, Jeroen Nieuwenhuize en burgemeester Jan van Zanen van Utrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Museumweek van start! ‘Dit is ons echte goud’
Sluiten