Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 26 apr 2016 / 20:45 uur

MS-patiënt (32) loopt weer na stamceltherapie

,,Een droomscenario”, zo noemt MS-patiënt Boaz Spermon de revolutionaire stamceltherapie, die hem weer liet lopen. Hij kwam als eerste Nederlander in aanmerking voor de behandeling, met succes!

De 32-jarige inwoner van Den Bosch heeft al vier jaar lang een agressieve vorm van de zenuwziekte MS, waardoor hij niet meer kon lopen. Omdat hij wist dat er in Zweden een revolutionaire nieuwe stamceltherapie werd uitgevoerd, zamelde hij met hulp van vrienden geld in om deze behandeling te kunnen krijgen.

Zelf lopen

En dat lukte! In mum van tijd had Boaz het enorme bedrag van 100.000 euro bij elkaar gespaard en kon hij naar Zweden afreizen. Daar volgde hij de afgelopen twee maanden een intensieve therapie van chemotherapie en celtransplantatie. Een zware behandeling, maar dat hij ineens uit het ziekenhuis weg kon lopen zal hij nooit vergeten. “Het was echt heel speciaal. Ik had nooit gedacht dat ik na twee maanden behandeling zelf naar buiten zou lopen”, vertelt hij aan Omroep Brabant.

Stichting

Binnenkort gaat Boaz in het Jeroen Bosch Ziekenhuis verder aan zijn revalidatie werken. Hij hoopt binnenkort op zichzelf te kunnen wonen, maar ook anderen te kunnen helpen. „Ik wil de stichting die ik heb opgezet gebruiken om geld in te zamelen zodat die behandeling ook naar Nederland kan komen, zodat ik andere MS-patiënten daarmee kan helpen”. Wij wensen Boaz in ieder geval heel veel succes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MS-patiënt (32) loopt weer na stamceltherapie
Sluiten