Job Halkes
Job Halkes Nieuws 19 apr 2016 / 09:26 uur

Justitie in beroep tegen uitspraak moordenaar Borst

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de uitspraak in de zaak over de moord op oud-minister Els Borst. Bart van U. kreeg vorige week van de rechtbank in Rotterdam te horen dat hij volledig ontoerekeningsvatbaar is en dat hij tbs met dwangverpleging moet ondergaan voor de moord op Borst en op zijn zus. Justitie had eerder 8 jaar cel en tbs geëist.

Het OM blijft bij het standpunt dat van U. niet geheel ontoerekeningsvatbaar is en daarom een celstraf zou moeten krijgen. Van U. bekende eerder dat hij zijn zus Lois in januari 2015 om het leven heeft gebracht met tientallen messteken, omdat er onenigheid was over de verbouwing van het huis. Later verklaarde hij ook verantwoordelijk te zijn voor de moord op oud-politica Els Borst. Het motief lag in de euthanasiewetgeving. Van U. werd aan de moord op de D66-bewindsvrouwe gelinkt dankzij een dna-match.

Deskundigen verklaarden op de zitting al dat van U. kampt met een ernstig psychiatrisch ziektebeeld, maar dat ze ook ‘eilandjes van gezondheid’ zagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Justitie in beroep tegen uitspraak moordenaar Borst
Sluiten