Metro
Metro Nieuws 28 apr 2016 / 11:48 uur

Moeder dode baby’s wist niet dat ze zwanger was

De Alkmaarse moeder van drie dood gevonden baby’s heeft niet gemerkt of geweten dat ze in verwachting was. Dat bleek donderdag uit verklaringen van Yasmine M. (31) bij het begin van haar proces. De vrouw wordt beschuldigd van het ombrengen van één van haar drie baby’s, Skye, en het wegmaken van drie lichaampjes.

M. werd afgelopen najaar opgepakt nadat in Heerhugowaard twee babylijkjes waren gevonden. Later bleek ook een dode baby die eind 2014 in een Alkmaars park werd aangetroffen van haar. De baby’s waren alle drie meisjes: Skye, Caitlyn en Angelina. In twee gevallen was sprake van een voldragen zwangerschap. Angelina, die werd gevonden in Alkmaar, was vroegtijdig geboren.

Doodsoorzaak

In geen van de gevallen kon worden vastgesteld of de baby’s dood of levend waren geboren of wat hun eventuele doodsoorzaak was. M., die zich weinig kan herinneren, weet wel dat ze een van de kindjes – Skye – nog enkele dagen heeft verzorgd. Skye overleed vermoedelijk toen M. haar achterliet in een badje. De beide andere baby’s maakten volgens haar geen geluid na de geboorte.

M. heeft ook nog twee zoons van twee verschillende vaders. Zij zijn direct na haar arrestatie uit huis geplaatst.

Moeizaam

De ondervraging van M. door de rechtbank verliep moeizaam. Ze kan zich weinig herinneren en gaf korte antwoorden. Ze was rond de geboortes bang voor alles en iedereen in haar omgeving, „want alles wat ik deed was toch niet goed”. Op de vraag of ze om die reden geen hulp durfde inschakelen, zei ze: „Ik weet het niet, misschien, ik denk het wel.”

De strafeis volgt donderdagmiddag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder dode baby’s wist niet dat ze zwanger was
Sluiten