Remco Visser
Remco Visser Nieuws 11 apr 2016 / 18:21 uur

Meisje (3) zit alleen thuis en belt 112

Een 3-jarig meisje uit Winterswijk heeft maandagmiddag 112 gebeld, omdat ze naar eigen zeggen „al de hele dag alleen thuis was.” De politie trof het meisje alleen thuis aan en spoorde via haar telefoon de moeder op, meldt De Gelderlander maandag.

„Ze wist helemaal niet waar moeder was en op de vraag of ze al wat gegeten had, zei ze dat ze alleen een soepstengel had gegeten”, zo meldt wijkagent Willem Saris. „Aan de ene kant kun je zeggen dat het kind goed gereageerd heeft door 112 te bellen. Aan de andere kant is het erg triest dat dit gebeurt.”

De moeder zei dat ze boodschappen aan het doen was. De politie heeft na een gesprek met de moeder geen duidelijkheid gekregen op de vraag hoelang het kind alleen thuis is geweest. „Geruime tijd in ieder geval”, aldus Saris.

De politie heeft het geval gemeld bij Veilig Thuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje (3) zit alleen thuis en belt 112
Sluiten