Puck Roest
Puck Roest Nieuws 21 apr 2016 / 17:13 uur

Máxima hoort bij invloedrijkste personen van Time

Nederland is al jaren verliefd op koningin Máxima. Maar nu krijgt onze 44-jarige koningin ook erkenning in het buitenland. Ze staat als enige Nederlander in het overzicht met honderd invloedrijkste personen ter wereld van Time Magazine.

Het blad prijst onze koningin met name voor haar inzet in ontwikkelingslanden. „Máxima heeft kennis van zaken, een onuitputtelijke energie en een groot empathisch vermogen”, schrijft Time. „Bovendien weet ze alles uit haar rol als pleitbezorger van de Verenigde Naties te halen.”

Máxima hoort bij invloedrijkste personen van Time

De vrouw van Willem-Alexander is niet de eerste Nederlander die de prestigieuze lijst haalt. Eerder stonden ook koningin Wilhelmina en koningin Juliana in het blad. Máxima’s naam staat in de categorie Leiders, waar onder meer ook de namen van Barack Obama, Angela Merkel, Hillary Clinton, Recep Erdogan, Vladimir Poetin en Kim Jong-un in staan.

Het tijdschrift heeft nog vier andere categorieën, namelijk Pioniers, Artiesten, Titanen en Iconen. Binnen de categorie Artiesten worden Leonardo di Caprio, Adèle, Kendrick Lamar en Ariana Grande genoemd. De paus en Marc Zuckerberg behoren volgens het blad tot de Titanen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Máxima hoort bij invloedrijkste personen van Time
Sluiten