Andrea Peelen
Andrea Peelen Nieuws 14 apr 2016 / 12:30 uur

‘Man met hoedje’ vandaag voor de rechter in Brussel

Deze donderdag staat Mohamed Abrini (31), oftewel ‘de man met het hoedje’ voor de rechter in Brussel. Abrini is één van de verdachten van de aanslag in Parijs en Brussel die moet voorkomen.

Er wordt in de rechtbank gekeken of het voorarrest van de verdachten moet worden verlengd. Bij de rechtbank zijn strenge veiligheidsmaatregelen van kracht, meldt NOS. Er staan zwaarbewapende troepen bij het gebouw en in de omgeving vliegen helikopters.

Abrini heeft inmiddels toegegeven dat hij inderdaad de ‘man met het hoedje’ is die op de camerabeelden van vliegveld Zaventem is vastgelegd. Hij was de enige van het drietal die zichzelf niet liet opblazen.

Kennis van Abdesalam

Abrini is nauw verbonden met Salah Abdeslam, de terreurverdachte van de aanslagen in Parijs die momenteel in een gevangenis in Brugge zit. Ze woonden op amper 100 meter van elkaar in het centrum van Sint-Jans-Molenbeek. De twee radicaliseerden daar al op jonge leeftijd en waren sinds 2015 actief binnen een terreurcel van IS. Zo werden Abrini en Abdeslam twee dagen voor de aanslagen in Parijs samen gespot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Man met hoedje’ vandaag voor de rechter in Brussel
Sluiten