Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 19 apr 2016 / 07:20 uur

Leerlingen protesteren: in kort rokje naar school

Leerlingen van het Stanislascollege in Delft zijn boos om een brief die de directeur heeft gestuurd, en zijn daarom van plan om dinsdag in rokjes, korte broekjes en naveltruitjes naar school te komen. De directeur schreef in de brief juist dat hij de weinig verhullende kleding niet meer wilde zien.

Strandkleding

De leerlingen werden op het idee gebracht door een docent, die voorstelde om expres korte kleren aan te doen, schrijft De Telegraaf. De kans bestaat dat de leerlingen naar huis worden gestuurd om ,,gepastere kleding” aan te trekken, omdat de directeur het niet gepast vindt om in ,,strandkleding” op school te zitten.

De brief die de directeur schreef werd alleen gestuurd naar leerlingen op de locatie aan het Reinier de Graafpad. De leerlingen die nu in opstand komen, zitten op een andere locatie, namelijk aan het Westplantsoen. Zij zijn bang dat ze straks ook kledingvoorschriften krijgen.

Navel bedekken

,,Ik wil laten zien dat ze ons niet vanwege onze kleding naar huis kunnen sturen", aldus een 18-jarige leerlinge, die anoniem wil blijven, in de krant. ,,Kleding is voor meisjes op de middelbare school een manier om zich te uiten. Daarmee kunnen ze zich onderscheiden van de groep."

Scholen maken zich vaker zorgen over leerlingen die korte truitjes of broekjes aantrekken. Zo stelde het Kadinsky College in Nijmegen het verplicht dat leerlingen tijdens de gymles hun buik, navel en schouders bedekken. In 2013 stuurde een rector van het Hazerswoude leerlingen naar huis omdat hij de broekjes die zij droegen te kort vond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leerlingen protesteren: in kort rokje naar school
Sluiten