Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 19 apr 2016 / 14:36 uur

Leeftijd eerste keer seks deels genetisch bepaald

De eerste keer seks is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Waarschijnlijk was het in gedachte een stuk romantischer dan in werkelijkheid en grote kans dat je die klunzige ervaring op het Spaanse strand zo snel mogelijk wilt vergeten. Toch komt een eerste keer seks niet helemaal onverwachts. Uit nieuw onderzoek blijkt dat je genen voor een groot deel bepalen op welke leeftijd je je maagdelijkheid verliest.

Gemiddelde leeftijd seks is 18 jaar

Volgens onderzoekers kan een bepaald verschil in DNA bepalen wanneer je voor het eerst met iemand het bed in duikt. Dit meldt Metro.Co.Uk. Uit onderzoek onder 125.000 mensen tussen de 40 en 69 jaar werd duidelijk dat het voor 25% genetisch is bepaald wanneer je voor het eerst seks hebt. De andere 75% wordt bepaald door zaken als religie, sociale klasse, omgeving en wellicht groepsdruk. De gemiddelde leeftijd dat mensen voor het eerst seks hebben is 18 jaar.

De onderzoekers concludeerden dat iemand met het gen CADM2 waarschijnlijk vroeg begint met seks en veel kinderen zal krijgen. Het gen MSRA werd gelinkt aan mensen die hun maagdelijkheid op een latere leeftijd verliezen. Ook werd duidelijk dat vrouwen met rood haar en sproetjes waarschijnlijk op latere leeftijd seks zullen hebben.

Was je al op vroege leeftijd in de puberteit? Dan heb je volgens George Davey Smith, een epidemiologist aan de Bristol University een grotere kans om op jonge leeftijd seks te hebben. Ook zullen deze mensen vaker meer kinderen krijgen, dan mensen die later in de puberteit komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Leeftijd eerste keer seks deels genetisch bepaald
Sluiten