Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 25 apr 2016 / 10:10 uur

Koud tijdens Koningsnacht- en dag

Komende woensdag viert Nederland feest, want dan is het Koningsdag. De avond ervoor staat bekend als Koningsnacht en is voor velen ook een mooi excuus om lekker los te gaan. Doe dat maar wel binnen dit jaar, het wordt koud.

Morgennacht wordt het zo’n twee graden, maar door een stevige wind zal de gevoelstemperatuur rond het vriespunt liggen. Een dikke jas is volgens RTL Nieuws dus zeker aan te raden op weg naar de kroeg om Koningsdag in te luiden.

De dag erna, de grote dag, wordt het volgens meteoroloog William Huizinga van Buienradar ook matig weer. „We moeten rekening houden met buien, wind en kou. Het wordt maximaal negen graden. De gevoelstemperatuur ligt dan rond de vier graden.”

Jarenlang hebben we Koninginnedag gevierd op 30 april. Met de inhuldiging van Koning Willem-Alexander werd dat veranderd naar Koningsdag op zijn verjaardag 27 april. De oude datum had dit jaar weertechnisch beter uitgekomen. „Op 30 april wordt het 13 of 14 graden, er zijn dan minder buien en er staat aanzienlijk minder wind. Ook laat de zon zich dan wat meer zien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koud tijdens Koningsnacht- en dag
Sluiten