Els Anker
Els Anker Nieuws 23 apr 2016 / 13:40 uur

‘KLM lokt reizigers weg van Brussel’

Een reclamecampagne die luchtvaartmaatschappij KLM gebruikt voor Belgische radioluisteraars is bij veel Belgen het verkeerde keelgat geschoten. Dat stelt het programma Terzake op Canvas.

Belgen vinden het ongepast dat de luchtvaartmaatschappij reizigers wil lokken met een gratis treinreis van Brussel naar Schiphol, nu vliegveld Zaventem niet op volle toeren kan draaien vanwege de aanslagen in Brussel. KLM aast met de campagne doelbewust op reizigers die in normale omstandigheden vliegveld Zaventem zouden gebruiken als luchthaven, vinden Belgen.

Ongelegen

„Welkom aan boord van deze KLM-Thalystrein. Tot 15 keer per dag reist deze trein vanuit Midi over Antwerpen-Centraal vliegensvlug naar Schiphol. Handig en zuinig, want deze treinreis kost u helemaal niets”, aldus de radiospot.

„Dergelijke campagnes zijn meestal al langer gepland, maar de timing is natuurlijk erg ongelegen”, legt luchtvaartexpert Luk de Wilde uit. Volgens De Wilde is er al een jarenlange passagiersstrijd gaande tussen de luchthaven van Schiphol en Brussels Airport. „De vraag is of het verstandig en meer menselijk was om de campagne in te houden totdat de rust was wedergekeerd.”

Incorrect

Ook de Belgische premier Charles Michel sprak zijn afkeuring uit in het programma. Hij noemde de actie „geen fair play” en „incorrect”. „Ik betreur zo’n initiatief”, aldus Michel. „We werken er hard aan om Zaventem zo snel mogelijk te herstellen.”

KLM wil niet voor de camera reageren, maar antwoordt door middel van een schriftelijke reactie. „KLM heeft regelmatig campagnes om het treinproduct onder de aandacht te brengen van Belgische klanten. […] Vanwege de huidige beperkingen van Brussels Airport heeft KLM besloten de campagne nu te doen en zo Belgische klanten in de gelegenheid te stellen via Schiphol te vliegen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘KLM lokt reizigers weg van Brussel’
Sluiten