Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 16 apr 2016 / 16:45 uur

‘Kleurpoeders grote Nederlandse Color Runs veilig’

De organisaties van de drie grote Color Runs in Nederland stellen dat de kleurpoeders die zij gebruiken wel veilig zijn. De brandweer uitte eerder zorgen over de poeders omdat die in brand kunnen vliegen.

‘Kans op ontbranding is nul procent’

Volgens de NOS zeggen de drie grote Nederlandse evenementen, Holi Fusion, The Color Run en Colorsensation, dat de brandweer de poeders die zij gebruiken heeft getest. ,,De kans op ontbranding is nul bleek uit de test”, aldus Corado Heldoorn van Holi Fusion.

Ook de organisatie van de Color Runs in Amsterdam en Utrecht zegt dat er alleen goedgekeurd poeder wordt gebruikt. ,,Dat wordt door de brandweer in het rapport bevestigd op pagina 12", zegt Klaas Rohde van The Color Run. Ook Colorsensation stelt dat er ,,gegarandeerd brandveilig" poeder wordt gebruikt.

Veilig poeder is duurder

Dat wil niet zeggen dat er in Nederland helemaal geen poeders worden gebruikt die onveilig zijn. ,,Ik kan me voorstellen dat kleinere organisaties goedkoper poeder kiezen", stelt Heldoorn van Holi Fusion. ,,Honderd procent veilig poeder is misschien wat duurder."

In onderstaand filmpje laat de Amsterdamse brandweer zien hoe brandbaar de poeders kunnen zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=97V8td0wWIU

Reageer op artikel:
‘Kleurpoeders grote Nederlandse Color Runs veilig’
Sluiten